Vliegveld Thermiek 58 tussen Spaubeek en Nuth bedreigt de rust van wandelaars over het Pelgrimspad en het Pieterpad

wanlogo2.gif (16205 bytes)

Fred Triep's homepage

Wandel Website

Botanie Website

Fotografie Website

door Fred Triep

Klik op het kaartje links als je een grote gedetailleerde kaart wilt zien

 

 

De rust op het Pieterpad en het Pelgrimspad tussen Spaubeek en Nuth gaat verloren, als de uitbreidingsplannen van amateurvliegveld Thermiek 58 doorgaat.

Op het Centraal Plateau van Zuid Limburg, in de gemeente Nuth, ligt een klein amateur vliegveldje, Thermiek 58. Veel wandelaars zullen dat kennen. Datzelfde vliegveldje wil gaan uitbreiden met een verlengde, geasfalteerde startbaan.

Daardoor kunnen vliegtuigjes met zwaardere motoren er landen en opstijgen, waaronder vliegtuigjes met straalmotoren. Er zal dan ook meer op dit vliegveld gevlogen gaan worden.

We zijn stomverbaasd over dit initiatief. Een plekje ingeklemd in een prachtig, golvend heuvelland met een rijke biotoop van dassenburchten,
nesten van buizerds, hermelijntjes, marters, uilen, valken, en vele andere diersoorten. We hopen op een reactie van de vele mensen die hier
langsliepen en genoten van de stilte.

Wilt u ons steunen door het onderstaande bezwaarschrift naar mij, Willem Fermont in Nuth,  te sturen. Het bezwaarschrift kunt u ook als Wordbestand downloaden.

Betreft: Bezwaarschrift  uitbreidingsplannen 'Thermiek 58'

Geacht College van B&W en Leden van de Gemeenteraad van Nuth,
 
Met verontrusting heb ik kennis genomen van de uitbreidingsplannen van de amateur- vliegvereniging Thermiek 58. Het gebied waar deze vereniging gehuisvest is, ligt midden in een prachtig wandelgebied.
Vlak bij de startbaan van Thermiek 58 lopen twee van de meest beroemde Nederlandse wandelpaden. Beide paden hebben bovendien een internationale dimensie omdat ze aansluiten op het Europese wandelsysteem, onder ander het Pelgrimspad naar Santiago de Compostello en de GR 5 naar de Middellandse Zee.
 
Behalve de naar stilte zoekende wandelaars zijn het ook de bewoners van de omliggende gebieden die op hun rust zijn gesteld en die vrijwel dagelijks worden geconfronteerd met de geluidsoverlast van dit vliegveld.
 
Ik teken dan ook ernstig bezwaar aan tegen de eventuele uitbreiding van dit vliegveld en vertrouw dat U de belangen van de op hun rust gestelde bewoners, het milieu en de stiltezoekende recreanten,  en de veiligheid zwaar laat wegen.

Tevens maak ik ernstig bezwaar tegen het afgeven van een milieuvergunning voor het vliegveld in zijn huidige hoedanigheid, omdat er 7 dagen per week tussen zonsopgang en zonsondergang mag worden gevlogen.

Verder protesteer ik tegen het feit dat het toegestaan is dat auto's gebruik mogen maken van de voor wandelaars en landbouwvoertuigen bestemde wegen rond het vliegveld.

Dit past echt niet in een groene en milieuvriendelijke gemeente Nuth.
 
 
Naam:

Adres:

Woonplaats:

E-mailadres:

Datum:
 

Op zondag 18 mei zullen er actiewandelingen gehouden worden vanaf station Spaubeek over het Plegrimspad naar station Nuth (ongeveer 7 km) en  naar station Voerendaal (ongeveer 14 km). Binnenkort leest u hierover meer.

Willem Fermont
Grijze Grubben 94
6361 GN Nuth
email: info@willemfermont.nl

 


Deze pagina is het laatst aangepast op woensdag 23 april 2008.

Voor aanvullingen en wijzigingen, stuur mij een email:

Stuur je reactie ! email: Fred Triep
 

Terug naar: Terug naar: