Bespreking van wandelboeken/gidsen

door Nico Hoogerbrug

wanlogo2.gif (16205 bytes)

 

Het Belgische Kustpad, deel 2

Een beschrijving van 13 aaneengesloten wandelingen langs de Belgische kust, tussen Oostende en Breskens, met een totale lengte van 90 km.

De wandelgids voor de kust, de 2e in een serie, wordt verzorgd door Fontein. Bij deze uitgeverij zijn tot nu toe 13 wandelgidsen verschenen waarbij het zwaartepunt op BelgiŽ ligt. De auteurs hebben ook de 'Kustroute' het 1e deel verzorgd. De uitwerking van de route en de beschrijving zijn goed verzorgd. De route brengt je op veel mooie, maar ook op een aantal foeilelijke plekken. De route is verdeeld in 12 lijn- en 1 rondwandeling, van 3 tot 18 km en sluit aan op het 'Nederlandse Kustpad' (LAW 5). De route is niet op een kaart ingetekend, je kunt onderweg attent blijven lezen of van te voren zelf op een kaart intekenen. De beschrijving is gezet in een vet lettertje, de overige tekst is gezet in een klein mager lettertje met schreef. Het boek past nauwelijks in een jaszak. De toegevoegde informatie en de beschrijving zijn door elkaar gezet.

Het bijzondere van dit boek wordt gevormd door de vermelding van meer en minder aantrekkelijke eetgelegenheden. De toegift wordt gevormd door 10 visrecepten in het boek, je zult maar geen vis lusten. De doelgroep wordt gevormd door wandelaars en toeristen uit Wallonie, Vlaanderen of Holland en de bewoners van de kuststrook

Samenvatting

Beschrijving van het 2e deel van het Belgische Kustpad. In 12 trajecten van Oostende naar Breskens. Dit is een lijnwandeling, waarbij er op een plaats (Knokke) een rondwandeling gemaakt kan worden, die aansluit op het 'Nederlandse Kustpad'. (LAW 5).

Gegevens

Belgische Kustpad, dl 2
De Fontein, 1977
ISBN 90-26109-8-14 

Terug naar: Terug naar: