Een rondwandeling van 17 km vanuit Cancale (Brertagne, Frankrijk)

../wanlogo2.gif (16205 bytes)

door Fred Triep

De omgeving van St Malo en Cancale

Dit kaartje is een bewerking van de Google Maps kaart

Het kaartje links geeft de ligging van het stadje Cancale aan de Bretonse noordkust (ten oosten van St Malo) weer.

De kaartjes rechts geven de gelopen wandelroute weer (het middelste kaartje in Garmin Map formaat, de rechtse in Google Earth formaat).

Klik op de kaartjes, als je grote gedetailleerde kaarten wilt zien.

Garmin map weergave van de rondwandeling vanuit Cancale

Kaartje van de gelopen wandelroute in google earth formaat

 

Algemene beschrijving

Cancale is een dorpje aan de Bretonse nordkust ten oosten van de stad Saint Malo. Langs de hele noordkust loopt een kustpad, de GR 34. Gebruikmakend van dit kustpad heb ik in juli 2013 een aantal dagwandelingen gemaakt. Ook vanuit Cancale hebben we een dagwandeling gemaakt, waarbij we een groot deel van de GR 34 konden gebruiken.

Gedetailleerde beschrijving

Deze rondwandeling heb ik op 16 juli 2013 gemaakt met Margriet van K. Wij kampeerden op de camping  Le Bois Pastel, ten noordwesten van het dorp. In de ochtend reden we naar Cancale en we parkeerden de auto buiten de betaald parkeer zone op een vrije parkeerplaats aan de Rue Ernest Lamont tussen de Rue des Francais Libre en het viaduct van de D 76.

Over het voetpad ten noorden van de Rue Ernest Lamont lierpenb we naar de boulevard. Vanaf daar volgden we gedurende enkele uren de rood/wit rmarkering van de GR 34.
We liepen aan de zeezijde van de boulevard (Quai John Kennedy- Quai Duguay Trouin- Quai Gambetta- Rue des Pares).

Foto's  gemaakt tijdens de tocht over de boulevard van Cancale
Foto 1 van de rondwandeling vanuit Cancale Foto 2 van de rondwandeling vanuit Cancale Foto 3 van de rondwandeling vanuit Cancal Foto 4 van de rondwandeling vanaf Cancale
Foto 5 van de rondwandeling vanuyit Cancale Foto 6 van de rondwandeling vanuit Cancale Foto 7 van de rondwandeling vanuit Cancale Foto 8 van de rondwandeling vanuit Cancale
Foto 9 van de rondwandeling vanuit Cancale     Foto's: Fred Triep

Na de laatste kade ging de route gedurende enige tijd verder over het strand. Op het strand lagen veel grote stenen. Omdat we daarover heen moesten stappen of klauteren, nam het tempo van de wandeling nam daardoor af.

Foto's  gemaakt tijdens de tocht over het strand ten noorden van Cancale
Foto 10 van de rondwandeling vanuit Cancale Foto 11 van de rondwandeling vanuit Cancale Foto 12 van de rondwandeling vanuit Cancale Foto 13 van de rondwandeling vanuit Cancale

Later kwamen we op een wandelpad, dat bovenlangs een klifkust liep. We kwamen langs het dorp Basse Cancale, waar we even wat dronken op een terras aan het strand. Daarna vervolgde we onze wandeling over het kustpad. We passeerden twee campings aan de kust aan de buitenkant. Toen kwamen we bij het meteorologische station aan, daar veranderde de richting van het kustpad. We gingen nu westwaarts.

Foto's  gemaakt tijdens de tocht langs de oostkust
Foto 14 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 15 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 16 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 17 van de rondwandelingh vanuit Cancale 

Het pad liep nu naar het westen en even later naar het zuidwesten. Het volgde kustlijn boven het strand of de zee.
Foto's  gemaakt tijdens de tocht langs de noordwestkust
Foto 18 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 19 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 20 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 21 van de rondwandeling vanuit Cancale 
Foto 22 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 23 van de rondwandeling vanuit Cancale    Foto's: Fred Triep 

Toen we bij een diep strandje {zie foto 23 hierboven) aankwamen, namen we een pad het binnenland in. We verlieten nu de GR 34.Door een zwak heuvelig terrein liepen we naar de asfaltweg D 201, die we een klein stukje naar het zuidwesten volgde. Bij een pad dat schuin van achter ons van linksaf kwam, gingen we linksaf. We liepen deze weg in oostelijke richting en kruisten daarbij twee wegen, eeerst de "La Ville Chauvin" en later "Rue de la vielle Riviere". Bij het oversteken van deze weg volgden we de weg voor een klein stukje naar de volgende zijweg, die gingen we linksaf. We kwamen nu  Bij de volgende weg (Rue du Bois de Chevrier) gingen we weer rechtsaf.
Bij de eerstvolgende weg gingen we linksaf. Nu volgden we de markering met een tekening van een kerk (zie foto 26). Op een bepaald moment sloegen we rechtsaf en toen liepen we enige tijd door een bos.

Foto's  gemaakt tijdens de tocht door het bos
Foto 24 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 25 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto 26 van de rondwandeling vanuit Cancale  Foto's: Fred Triep 

Na het verlaten van het bos kruisten we weer de "Rue du Bois de Chevrier" en kwamen even later bij de "Rue de la Vielle Riviere" aan. Deze laatste weg gingen we linksaf in. We vervolgden deze weg, die verder op "Boulevard d'Armor" heet. Deze weg komt uiteindelijk op de "Avenue de Scissi" (D 201) uit. We vervolgden deze weg, tot waar hij uitkwam op de D 76. Daar namen we de "Rue des Francais Libres". Even later stonden we weer bij het parkeerterrein.

Kaartmateriaal

IGN, 1116 ET -  Saint-Malo/Dinard/Dinan (Gps)
Schaal 1: 25.000
Institut Geographique National,
www.ign.fr
http://loisirs.ign.fr/cartes/randonnee-france/saint-malo-dinard-dinan-gps.html

GPS gegevens van deze tocht

Mijn GPS gegevens bestaat uit een track in GDB en MPS formaat en twee kaartjes (een kaartje Garmin Mapsource en in Google Earth).
U kunt de gegevens hier downloaden.

Literatuur

Topoguide GR 34, Gr 37, GR 34 C en GR 39 - Côte d'Emeraude
- Les Chemins du Mont-Saint-Michel
FFRandonnee Ref 345, vierde druk, mei 2011
Prijs: 15,40 euro

 

Interessante links over wandelen in dit kustgebied

Op de volgende homepages wordt aandacht geschonken aan wandelen in dit kustgebied:Deze pagina is nieuw aangemaakt op zondag 29 september 2013.


Voor aanvullingen of reacties, stuur mij een email:

Stuur je reactie ! email: Fred Triep