De opening van de Demmerikroute

Zaterdag 19 juni 2004

wanlogo2.gif (16205 bytes)

door Fred Triep

Inleiding

Op zaterdag 19 juni is de Demmerikroute (een ANWB gezinswandelroute) om 10.30 uur door de Heer Lokker (Gedeputeerde provincie Utrecht) en Fred Triep (namens de vereniging TeVoet) geopend. Deze route omvat het oostelijk deel van de rondwandeling door de gemeente De Ronde Venen. De opening gebeurde door middel van een openingsact, die plaatsvond aan de Demmerik tegenover het oude stationnetje in Vinkeveen.

Meer informatie over de wandeling vind u op de pagina over de Demmerik route.

De openingsact

Na de aankomst van de genodigden/belangstellenden bij het stationnetje, speelde een klein orkestje een welkomstmelodie. Daarna kwam een middeleeuwse rietsnijder aangelopen, die een kooi op wielen achter zich aan trok. Hij had het Demmerikmonster gevangen en dat in zijn kooi gestopt. Hij verzocht ons het monster vrij te laten. De heer Lokker en ik haalden de ketting van de kooi, waarna het monster vrij kwam. Het monster vertoonde nog enkele kunstjes, zoals zitten op de grond en blaffen als een hond. Daarna openden wij het hek en liepen we gezamenlijk de spoordijk op.

De wandeling

Onder begeleiding van een boswachter van SBB liepen we daarna de spoordijk op. Er volgde een wandeling over de spoordijk. Halverwege de spoordijk vertelde de boswachter nog wat over het vogelbroedgebied. Daarna liepen we naar de brug over de Veldwetering, staken de brug over en liepen we naar de Demmerikse Kade, waar een busje stond.

De foto's 1 t/m 8  zijn door Ank Buis (vereniging TeVoet) gemaakt, de foto's 9 t/m 16 zijn door mij gemaakt. U kunt op deze thumbnails klikken om de grote foto's te zien.

Foto's van de opening

   

 

Deze pagina is nieuw aangemaakt op woensdag 23 juni 2004.


 

Voor aanvullingen of reacties, stuur mij een email:

Stuur je reactie ! email: Fred Triep

Terug naar:

Terug naar: