De opening van de Spoordijkroute Wilnis- Vinkeveen

Dinsdag 20 juni 2006

wanlogo2.gif (16205 bytes)

door Fred Triep

Inleiding

Op dinsdag 20 juni is de spoordijkroute Wilnis- Vinkeveen  om 14.45 uur  uur door de Heer Jac. Dekker (wethouder recreatie van de gemeente De Ronde Venen) geopend. Deze route omvat het westelijke deel van de rondwandeling door de gemeente De Ronde Venen.

Binnenkort volgt er meer informatie over de wandeling.

De foto's 3, 4, 13, 14, 26 en 28 zijn door Anneke de Bruin (ambtenaar bij de gemeente De Ronde Venen)  gemaakt, de rest is door mijzelf gemaakt. 
U kunt op deze thumbnails klikken om de grote foto's te zien.

De opening van  halte 2006

Omstreeks kwart voor drie stonden de belangstellende en genodigden rond  het bruggetje (op de parkeerplaats en de spoordijk) te wachten. Om drie uur werden alle mensen uitgenodigd op de dijk te komen staan. De wethouder van recreatie en toerisme van de gemeente De Ronde Venen, de heer Jac. Dekker hield een toespraak, opende het kunstwerk van Frank Bezemer (halte 2006).

Opening van Halte 2006 (kunstwerk van Frank Bezemer)

 


De wandeling over de spoordijk

Nadat de wethouder het vertreksignaal had gegeven door als een treinconducteur op een fluitje te blazen, kwam de "wandeltrein" in beweging, vooraf gegaan door beelden kunstenaar P.J. Roggeband.  We  liepen de spoordijk af naar Vinkeveen.  Tijdens deze wandeling maakte we een korte pauze. In die pauze droeg Hans Krüse het gedicht "Treinweg" voor.

Wandeling over de spoordijk van Wilnis naar brug Vinkeveen

 

 

 


De brug en het openen ervan

De wethouder wilde bij aankomst bij de brug laten zien, hoe de brug open gaat. De bewoners van het huis naast de brug, die ook meeliepen, pakten hun bootje om dat te demonstreren. Na het indrukken van de knop aan de houten stellage voor de brug, ging na enige tijd de slagbomen naar beneden. Daarna ging de brug langzaam open en kon de man met zijn zoontje doorvaren.

Het sluiten van de brug gebeurde na vijf minuten wachten, eerst gingen de lichten voor het bootverkeer op rood en daarna ging de brug weer naar beneden.

Het openen van de voetbrug over de ringvaart


Bezoek aan het De Ronde Venen museum

Nadat de brug weer naar beneden was gekomen (dat duurde 5 minuten na het drukken op de knop), liepen we over de dijk verder naar het oude stationnetje Vinkeveen. Daar stond de bus klaar, die ons via de parkeerplaats in Wilnis naar het Ronde Venen museum in Vinkeveen bracht. Daar werden nog toespraken gehouden door de burgemeester van de gemeente De Ronde Venen, Frank Bezemer en de gedeputeerde van de provincie Utrecht met als portefeuille recreatie, de heer Lokker.

Het bezoek aan het De Ronde Venen museum

     Deze pagina is nieuw aangemaakt op maandag 3 juli 2006.

Voor aanvullingen of reacties, stuur mij een email:

Stuur je reactie ! email: Fred Triep

Terug naar:

Terug naar: